Nieuwsberichten

Info inschrijvingen

Meer info over inschrijven in het eerste jaar vind je hier

Meer info over inschrijven vanaf het tweede jaar vind je hier

Lees meer..

DIGITALE OPENDEUR 18 MEI

Beste bezoeker

Uitgebreide informatie over alle richtingen kan u terugvinden op deze pagina. Het kan helpen indien u eerst deze algemene informatie doorleest voordat u op de website (via de balk bovenaan opleidingen) de verschillende opleidingen bestudeert.

Roept de info die u krijgt nog vragen bij u op?
Sluit dan aan op 18 mei van 18 u - 20u bij de gesprekken in de virtuele ruimte (keuze tussen vragen over 1ste graad, over 2de en 3de graad en over zorg).

Het schooljaar 2021-2022 brengt veranderingen mee voor het derde studiejaar.
• De school organiseert een compleet nieuwe richting Voertuigtechnieken (dubbele finaliteit 3de studiejaar).
• De richting Technologische Wetenschappen (3TW) wordt een samenvoeging van vroegere richtingen Industriële Wetenschappen/TIW, Elektriciteit Elektronica/ TEE en Elektromechanica/TEM.
Elektromechanische Technieken (3EMT) volgend schooljaar is ruimer dan de gekende richting Mechanische Technieken/3MT.

Techniek kan de wereld redden!
Keuze genoeg op weTech academy om hier samen aan en voor te werken …

Algemene info studierichtingen

Onderwijs evolueert voortdurend.
Twee jaar terug startte de onderwijsvernieuwing in de eerste twee studiejaren van het secundair onderwijs. Voor weTech academy betekende dit de organisatie van de A-stroom in een eerste en tweede jaar STEM-Technologische Wetenschappen (STEM-TW) en STEM-Techniek (STEM-TE). Voor de B-stroom richt de school een eerste en tweede jaar B-techniek in.


Vanaf het schooljaar 2021-2022 gelden er andere benamingen, inhouden en nieuwe richtingen voor het derde leerjaar. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar volgen systematisch tijdens de latere schooljaren.

Een belangrijke wijziging die werd doorgevoerd, zijn de benamingen. BSO en TSO benamingen verdwijnen. In de plaats daarvan komen de begrippen arbeidsmarktfinaliteit, dubbele finaliteit en doorstroomfinaliteit. De richtingen arbeidsfinaliteit bereiden voor op de arbeidsmarkt (en zijn te vergelijken met voorheen BSO-afdelingen). De richtingen dubbele finaliteit zorgen ervoor dat de leerlingen ofwel kunnen verder studeren ofwel klaar zijn voor de arbeidsmarkt. De doorstroomfinaliteit stoomt leerlingen klaar voor het hoger onderwijs. (Deze finaliteitsrichtingen -doorstroom en dubbele- kan je vergelijken met voorheen TSO-afdelingen).


Welke keuzes kan je nu maken bij weTech academy? Het blijft zo dat weTech leerlingen sterk maakt in de afdelingen Bouw, Elektriciteit, Hout en Mechanica (waaronder ook auto).

Voor het derde studiejaar kan een leerling arbeidsmarktfinaliteit kiezen voor ofwel Bouw (3B), Elektriciteit (3E), Hout (3H) en Mechanica (3M). Een leerling dubbele finaliteit heeft meer aanbod. Hij/zij maakt een keuze uit Bouwtechnieken (3BT), Elektromechanische Technieken (3EMT nieuw! want uitbreiding TMT/Mechanische Technieken), Elektrotechnieken (3ET), Houttechnieken (3HT) en Voertuigtechnieken (nieuw! 3VT). De leerling die alleszins wenst verder te studeren (doorstroomfinaliteit) komt terecht in Technologische Wetenschappen (3TW nieuw! want samenvoeging vroegere richtingen TIW/Industriële Wetenschappen, TEE/Elektriciteit Elektronica en TEM/Elektromechanica ).

Het vierde, vijfde en zesde studiejaar worden in 2021-2022 nog ingedeeld volgens TSO en BSO en worden de oude benamingen gebruikt.

Doorstroom (D) dubbele finaliteit (D/A) arbeidsmarkt
Derde leerjaar (2021-2022) TECHNOLOGISCHE WETENSCHAPPEN (nieuw!) bouwtechnieken bouw
houttechnieken hout
elektrotechnieken elektriciteit
ELEKTROMECHANISCHE TECHNIEKEN (nieuw!) mechanica
VOERTUIGTECHNIEKEN (nieuw!)